Portal Rasmi Kolej Profesional MARA Bandar Melaka Portal Rasmi Kolej Profesional MARA Bandar Melaka Portal Rasmi Kolej Profesional MARA Bandar Melaka Melahirkan generasi cemerlang, profesional serta berdaya keusahawanan untuk memenuhi keperluan negara.

Diploma In Entrepreneurship (DEn) (Diploma Keusahawanan)

Reference Number : MQA/FA1313
Certificate Number : 06421
Name of Qualification : Diploma in Entrepreneurship
Date of Accreditation (dd/mm/yyyy) : Starting 09/08/2011
Compliance Audit :
Name of Institution : Kolej Profesional MARA Bandar Melaka
Address : Jalan Hang Tuah
    75300 Melaka
    Malacca
Telephone Number : 06-281 2011
Fax Number : 06-281 2009
Website : -
Type : Diploma
MQF Level : 4
NEC Field (National Education Code) : 345 (Management and Administration)
Mode of Study : Full Time
Duration of Study (years) :

Full Time

Weeks/Semester Semesters Duration

Long

17 4 2 year/s

Short

Mode of Delivery : Conventional

SUMBER : https://www2.mqa.gov.my/

MQA DEN

Programnya memberi pelajar sumber dan sokongan untuk membantu mereka merealisasikan potensi penuh mereka dan mendorong mereka ke arah menjadi usahawan yang berjaya. Ia memfokuskan pada pengetahuan mendalam mengenai keusahawanan melalui perancangan perniagaan, pembiayaan, pemasaran, pengurusan, teknologi maklumat dan perundingan.

Pelajar akan meneroka setiap aspek perniagaan dan mempunyai peluang berterusan untuk terlibat dalam pelbagai aspek keusahawanan. Selain daripada model perniagaan tradisional, para pelajar akan didedahkan dengan keusahawanan korporat, keusahawanan sosial, penglibatan perniagaan keluarga dan penerokaan usaha baru.